AURPEGI ONA ETA TXARRA ASTEBURU HONETAN

• Neskak albiste alaia izan ziren BUC Bartzelonaren aurka lortutako garaipenarekin (6-15), partida honetara arte Ohorezko B Mailako liderra zena.
  • Mutilak, aldiz, aurpegi mingotsa izan ziren, senior gizonezkoek Pasek Belenosen aurka galdu baitzuten (20-16) Avilesen eta Etorkizunak El Salvadorren aurka (19-45) Faduran.

Emakumezkoen seniorrak garaipen handia lortu du BUC Bartzelonaren aurka (6-15), jardunaldi honetara arte liderra zen taldearen aurka. Baina postu hori galdu dute getxotarren aurka galdu ondoren, sailkapen erdian kokatu dituen garaipen berri batekin, eta, batez ere, jaitsiera postuetatik urrundu dira 8 puntuko koltxoiarekin.

Partida bi atzelariekin hasi zen, Foixardaren zelaian aurkariaren edozein aurrerapeni gailenduz. Etxekoak jabetza irabazten joan ziren eta bisitarien akatsak puntu bihurtzen hasi ziren, gutxi izan baitziren. Lehenik, 13. minutuan, Carmen Burillo medio-meleak eraldatutako zigor kolpe batekin (3-0); eta ia 20 minutu geroago, jokalari bera eta forma bera (6-0). Getxo Rugbyk ez zuen beste aukerarik ematen, baina ez zen bere aukerak puntu bihurtzeko gai, Barbara Plak talde osoaren jokaldi bikain baten ondoren funtsezko entsegua lortu zuen arte. Mele baten irteeran Aitor Etxebarriaren jokalariek azkar jokatu zuten, Garazi Goikoleak metro asko irabazi zituen 22 aurkariraino, eta berriro zelaia ireki zuten beste hegaleraino iritsi arte, non Getxoko 13. Emaitza horrekin aldagelara joan ziren.

Bigarren zatian emakumezko seniorren bertsiorik onena ikusi zen. Oso indartsu hasi ziren eta berehala aurreratu ziren markagailuan Elina Rougierren entsegu batekin, oraingoan Lili Rileyk itxuraldatu zuena (6-12, 49. minutua). Barbara Plaren hutsuneari ostikada bat eman ondoren, Getxoko 15.a bizkorragoa izan zen BUC Bartzelonako atzelariaren akatsaren aurrean. Hurrengo minutuak are hobeak izan ziren getxotarrentzat, zigor kolpe erratu baten bidez abantaila handitu ahal izan baitzuten, baina Lili Rileyk, ordea, bai, lortu zuen hori pixka bat geroago bihurtzea (6-15, 59. minutuan). Dinamika on horrekin azken zatiari eusten jakin zuten, eta irteera oso zail batean 4 puntu oso garrantzitsu lortu ahal izan zituzten.

GIZONEZKOEN SENIORRAK PORROT GOGORRA JASO DU AVILESEN (20-16)

Getxo Rugby taldeko gizonezko seniorrak porrot gogorra jaso du Pasek Belenos RC taldearen aurka jokatutako partidan (20-16). Izan ere, etxekoek puntuak eskuratu zituzten, eta bisitariak izan ziren jaun eta jabe, baina ez zuten puntu bihurtzen jakin. Asturiarrak Ohorezko B Mailako A Multzoko sailkapenaren gorenean daude, Santander Independentearen atzetik.

Lehia orekatuta hasi zen Avileseko Muro de Zaroren zelaian, bi defentsak aurkariaren edozein aurrerapen geldiarazi zutelarik. Pixkanaka-pixkanaka Getxo Rugby nagusitu zen eta metro gehiago irabazi zituen, baina trantsizio txar batean eta taldea deskonposatua etxeko taldeak obala lapurtu zuen eta defentsan zuloa aurkitu zuten. Horrela, Federico Parnasek, buruz buruko jokaldi on batean, partidako lehen puntuak lortu zituen erdiratutako entsegu bati esker. Bruno Heitek bi puntu gehiago lortu zituen ostikada on batekin (7-0, 10. minutua). Berriz ere metro asko ematen ez zituzten bi talderekin nahastu egin ze partida, baina Getxo Rugby nagusi izaten, baina 22 arerioko eremuan nagusitzea lortu gabe. Horren aurrean, bisitariek zutoineak bilatu zituzten zenabit zigor kolpeekin eta Gert Cronjék horietako bitan asmatu zuen (7-3, 22. minutua eta 7-6, 26. minutuan). David Martinen eta Brad Linklaterren jokalarien minuturik onenak ziren, baina defentsan egindako akats bat Pasek Belenosek puntu bihurtu zuen. Bruno Heit atzelariak ederki asmatu zuen zigor kolpe erdiratu batekin (10-6, 29. minutua). Etxekoek beste astindu bat eman zuten, konfiantzaz irabazi zuten eta Getxoren jokoan akats asko eragin zituzten, minutu asko jokatu ahal izatea eragotziz. Izan ere, asturiarrek abantaila handitu zuten atsedenaldiaren aurretik, Heiten ostiko baten bidez (13-6, 38. minutua). Ez zuen gehiagorako astirik eman jokoaren pisua erdiko aldean nabaritzen zuen zelai batean.

Bigarren zatian Getxo Rugby askoz erabakiorrago irten zen eta bere nagusitasuna puntu bihurtzeko gogoz, baina jokoan akats batzuk egiten jarraitu zuen eskuarekin, etxekoen defentsa onaren aurrean. Hala ere, asko saiatu ondoren, Martin Chavez izan zen bere talde ohiaren aurrean lehen entsegua lortu zuena. Gert Cronjék eraldatu zuen berdintasuna lortzen (13-13, 52. minutua). Hortik aurrera partida itxi egin zen eta Getxok kontrola zuen arren, ez zuen puntu aldea handitzea lortu. Izan ere, Cullen Ngamanuk saiakera ezin hobea bat izan zuen atepean, baina obalak eskuetik ihes egin zion. Honen aurrean, Getxo Rugby lehen aldiz aurretik jarri zen Gert Cronjeri esker (13-16, 60. minutuan). Hala ere, pozak oso gutxi iraun zien Martinen eta Bradlinkaterren gizonei, zeren berriro ere Pasek Belenos izan baitzen bere abantaila nabarmen handitu zuena. Metroz metro irabazitako talde jokaldian, Tsotne Tchumburidze pilierrak entsegua lortu zuen. Gainera Bruno Heitek transformazioko 2 puntuak lortu zituen (20-16, 62. minutuan). Partidaren azken zatian Getxo Rugbyren nahi eta ezina izan zen, erasoan egindako akatsen eta Pasek Belenosen defentsa onaren artean minutuak pasa baitziren. Izan ere, etxekoek gizon bat gutxiagorekin jokatu zuten 68. minututik, baina bisitarien asmo guztiei eutsi zieten. 4 puntuak Asturiasen geratu ziren, nahiz eta Getxok defentsako bonus puntua lortu.

ETORKIZUNAK EZ DIO  ERRITMOARI EUSTEN (19-45) EL SALVADOREN AURKA

Etxekoak abantailarekin joan ziren atsedenaldira (19-10), baina bigarren zatian partidak ihes egin zien (19-45), ezin izan baitzioten erritmoari eutsi, ezta punturik lortu ere. Valladolideko taldeak asmatu egin zuen ordezkapenekin eta erasoko bonus puntua lortu zuen 6 entsegu eginda.

Talde bakoitzak bi zati oso desberdin izan zituen. Getxo Etorkizuna oso ondo hasi zen eta 9 puntuko aldearekin iritsi zen atsedenaldira, baina bigarren zatian SilverStorm El Salvador Emerging S23k bere nagusitasuna lortu zuen eta Faduran garaipena lortu zuen (19-45).

Partida gaizki hasi zen Getxo Etorkizunarentzat 2. minutuan txartel horia aterata. Horrela inauguratu zuten markagailua Valladolideko taldeak, Sául Alonso aperturak sartutako zigor kolpe batekin (0-3, 10. minutuan); hala ere, etxekoek azkar erreakzionatu zuten eta Sergio Porsetek lehen entsegua egin zuen (5-3, 14. minutuan). Kerman Pastorren beste entsegu bat lortu zuen, oraingoan Mikel Arratek eraldatu zuena (12-3, 25. minutua). Getxo geldiezin zebilen eta bere errugbirik onena jokatzen ari zen SilverStorm El Salvadorren aurka. Izan ere, etxekoek aldea handitzen jarraitu zuten Unai Rasinesen marka berri batekin (19-3, 31. minutua). Baina bisitariek, jokalari bat gutxiagorekin txartel hori batengatik, 5 minuturen buruan erantzun zuten, Manuel Del Olmoren entsegua Saul Alonsok transformatuta (19-10). Emaitza horrekin iritsi zen atsedenaldira.

Bigarren zatia Chamirentzat izan zen, 35-0eko partzialarekin. 40 minututan martxa bat gehiago sartu zuten eta erritmoa hasieratik amaierara ezarri zuten, 5 entsegu lortuz, guztiak Saul Alonso ostikatzaile bikain batek eraldatuak. Bisitariek asmatu egin zuten aldaketa guztiekin eta erasoko puntu bonusarekin joan ziren Faduratik Jorge Aguado (45′), berriro Manuel Del Olmo (54′), Mauro Valea (60′), Carlos Maestro (71′) eta Diego Blascoren (74 ‘) entreguei esker. Getxo Rugby arnasarik gabe geratu zen eta laugarren entsegua gertu izan arren, ez zuen lortu eta ezin izan zuen emaitza bat ere makillatu (19-45).