BI SENIORRAK BEREN SAILKAPENEN BURU

Bai emakumezkoen seniorra, porrota ezagutu gabe jarraitzen duena, bai gizonezkoena, galtzea zer den ez dakiena, baina bai berdintzea, Ohorezko B Mailako sailkapenen gorenean kokatzen dira. Independiente Santanderren aurka gizonezkoen garaipena funtsezkoa izan zen, Ohorezko B Mailako A multzoko lehen postua hartzeko, 20. minututik gizon bat gutxiagorekin jokatu arren, getxotarrak kantabriarrak baino hobeto aritu ziren. Gainera, Zarautzek Hernaniri irabazi zion eta hurrengo faserako lehen hiru postuak lortzeko lehia estutu zuen.

Faduran jokatu zen partidarik garrantzitsuenean, Getxo Rugby taldeak erakutsi zuen zergatik den faboritoetako bat hurrengo fasera pasatzeko, non maila gorenera igotzeko lehiatuko den. Getxok partida bikaina jokatu zuten (27-14) Independiente Santander bezalako aurkari zuzen bati gailentzeko. Garaipen horrek lider jarri ditu getxotarrak, Hernanik Zarautzen jasotako porrotaren ostean. Lehia bizi-bizi hasi zen, Getxok aurkariaren zelaian jokatu nahi baitzuen. Baina azkar kendu zuten presioa gainetik Santanderrek, eta Getxoren 22. minutuan hainbat kolpe jaso ondoren, markagailua inauguratzeko makilak bilatzea erabaki zuten (0-3, 6. minutua). Hurrengoko jokaldian, 22ko zonaldea zapaldu zuten berriro, eta beste kolpe batean touch-a bilatu zuten euren alde entsegua lortzeko. Hau, Atentzio puntu bat izan zen, eta hemendik aurrera Getxok bere joko ona eskuetara zabaldu baitzuen hiru laurdenekin. Croniek bere zelaian jasotako Santanderren hustualdi batean, zamalkada bat suposatu zuen, espazioak aurkituz eta Arrate hegalariak milimetrotan geratu zen. Cronjék lagundu zion jokaldiari eta hurrengo fasean entsegua egin zuen. (5-3, 11. minutua). Handik gutxira, partida hautsi ahal izan zuen ekintza bat iritsi zen. 15 bisitarien eraso bati, Franco Manterori, Ander Maso etxekoen hegalak erantzun zion, eta azken hori kanporatua izan zen. 16. minututik aurrera Getxok entsegu berri bat lortzeko zorian egon zen, baina defentsa berdinduak jokaezin egin zuen baloia. Presioa egiteari utzi gabe, etxekoek erdiratutako zigor kolpe bat lortu zuten, Arratek zutoinen artetik pasatzea lortu zuena (8-3, 24. minutua). Getxok nagusi izaten jarraitu zuen eta eskuarekin jokatzen saiatu ziren, baina kantabriarren goi-defentsak baloia geldiarazi eta ia zelai erdia zeharkatu zuen Mantero bakarrik pausatzeko (8-8, 30. minutua). Horrek ez zuen Getxo behera etorrarazi, ezta gutxiago ere. Gizon bat gutxiagorekin erasotzen eta santandertarrei zigor kolpeak ematen jarraitu zuten. Arratek beste erdiraketa bat egin zuen (11-8, 36. minutua). Eta atsedenaldia baino lehen, Getxoren defentsak baloia lapurtu zuen ekintza batean, epaileak kontrako kolpe horia eman zion Martin Chavezi, zerbait esateagatik. Kolpe hori Daniel Jabasek hartu zuen eta markagailura igo zen (11-11, 40. minutua).

Bigarren zatia intentsitate berdinarekin hasi zen, borroka handiarekin lehia guztietan. Getxok, 2 gizon gutxiagorekin, etxekoen defentsaren kolpe berri bat aprobetxatu zuen markagailuan aurrea hartzeko Peio Arrateren oinarekin asmatzeari esker (14-11, 47. minutua). Hurrengo jokaldian, Independiente Santanderrek zutoinen bila jo zuen. Jabasek berriro sartu zuen (14-14, 51. minutua). Getxok txanpon berdinarekin erantzun zuen, aurkariaren eskuen akatsa, melean kolpea eta Arratek emandako ostikoa (17-14, 54. minutua). Etxekoek garaipenaren bila jarraitu zuten eta Cronjeren bakarkako jokaldi bikain batean, hainbat plakaketa saihestuz, getxotarren bigarren entsegua lortu zuen (22-14, 59. minutuan). Bisitariak erantzuten saiatu ziren, baina sendo eutsi zioten etxekoek defentsari, bere aldeko kolpeak lortuz. Honek bisitariak desesperatu zituen, beste protesta batean txartel horia atera baitzioten bigarren lerro, David Nicolás Martínezi. Getxok ez zuen defentsan amore ematen eta bisitarien ahalegin bakoitzak ez zuen aldea murrizten. Gainera, etxekoek puntu gehiago lortu zituzten jokaldi bikain batean, denboraldi honetan debuta egin duen Peio Cirardaren eskuetara iritsiz. Emaitza honekin amaitu zen lehia hau altueran, Getxok 4 puntu garrantzitsu lortu baititu Ohorezko B Mailako A multzoko lider izateko.