ELITE TALDEA DUGU ZAIN, IGOTZEKO BORROKA

Ohorezko B Mailako A Multzoko azken jardunaldia gizonezkoen seniorrarentzat eta azken garaipena. Horrela amaitu da lehen fasea, 7 garaipen eta berdinketa batekin, eta Elite Multzoko aurkarien zain dago. Talde bereko beste 2ak (Santander eta Zarautz) ziurtatuta daude, baita Alcobendas (talde bateko liderra) eta Fenix (beste taldeko liderra) ere. Beste 4 falta dira.

Asturiaseko partidari dagokionez, porrota ez jasotzearen ohorea zegoen, baina bi taldeak presiorik gabe, oso partida irekia izan zen. Tanto askorekin eta jokaldi politekin. Izan ere, Getxoren lehen erasoan lehen entsegu eraldatua lortu zen. Fase batzuk entsegu gunetik gertu euki ondoren, Lasha Piliak atepean posatzea lortu zuen eta Peio Arratek aldaketak egin zituen (0-7, 2. minutua). Oviedok azkar erantzun zuen entsegu batekin, maul on bati esker eta bere bultzadari esker (7-7, 10. minutua). Parekotasunaren ondoren Getxok obalaren jabetza hartu zuen eta pixkanaka metroak irabazten joan ziren. Etxekoek faltekin baino ezin zituzten gelditu, eta horrek txartel horia ekarri zuen. Ekintza honen ondoren, entsegu gunetik 5 metrora banda jaurtiketa, harrera, bi fasetan bultzada eta entsegu berria. Oraingoan Gontzal Berri-Otxoa aurreralia protagonista izan zen eta Arratek ere ez zuen huts egin transformazio ostikoarekin (7-12, 16. minutuan). Jokalari bat gehiagorekin, oribeltzek zukutxo bat atera zuten txisteratik. Toucharen ondoren pase azkar eta jarraitutasun handiko jokaldi bat iritsi zen, defentsa desmuntatzen jakin zuena. Metro asko irabazi zituen Nolascok erdiratu arte. Arratek berriro asmatu zuen transformazioarekin (7-21, 22. minutua). Oviedok ez zuen amore eman eta tarte honetan puntuak lortzeko aukera onak izan zituen, baina getxoztarren defentsa nagusitu zen guztietan. Baina etxekoek saiatzen eta saiatzen jarraitu zuten, eta bi ostikada eman ondoren, entsegua lortu zuten izkinako zutoinari itsatsita. Eta eraldaketa zaila ere bai (14-21, 35. minutua). Horrek hazi egin zituen eta erasoan kolpeka jarraitu zuten, eta, hainbat ahalegin egin ondoren, beste entsegu bat egin zuten. Eta beste transformazio ostiko on batekin markagailua berdintzea lortu zuten atsedenaldira iritsi aurretik (21-21, 40. minutua).

Aldageletatik pasa ondoren Getxo hobeto atera zen, jabetza hartu zuen berriro, baina punturik lortu gabe. Fase asko egon ziren, baina akats askoren ondorioz erritmoa moteldu egin zen. Erasoetako batean, Ander Calvok etxeko atzelari baten eskuetako akats bat baliatu zuen oposiziorik gabe entseguak egiteko. Arratek abantaila handitu zuen obala zutoinen artean pasatuz (21-28, 53. minutua). Oviedo saiatu zen erantzuten, baina berriz ere zehaztasunik gabeko uneak izan ziren, eta Getxok beste entsegu bat lortu zuen. Etxekoek aurkariaren zelaian jokatzea bilatzen jarraitu zuten eta luze jokatutako ostikada batean zortea izan zuten eta entsegua lortu zuten. Baina konbertsio-ostikada lortu gabe 2 puntuko aldera geratu ziren (26-28, 66. minutua). Menderatzaile argirik gabe Getxok zutoinen bila jo zuen zigor kolpe zentratu batean. Arratek 5 puntura igo zuen aldea 10 minuturen faltan (26-31, 70. minutua). Oviedo erasora joan zen dena emanda, eta bere aukera izan zuen azken unean, markatik 10 metrora zegoen mele batekin. Fase askoren ondoren partida berdintzen zuen entsegua lortu zuten. Funtsezko transformazio ostikada ere asmatu zuten (33-31, 77. minutua). Hala ere azken aukera bat geratzen zen eta Getxok ez zuen alferrik galdu. Fase asko 22 aurkarietan egin ondoren garaipenaren entsegua lortu zuen. Aurrelariaren bultzadari esker Gonzalo De la Fuentek garaipena lortu zuen (33-36, 80. minutua). Horrela, Getxok Elite Talderako pasea ziurtatu du Ohorezko B Mailako A Multzoan lehen postua lortuta. Orain beste asteburu bat itxaron behar da beste bi multzoetako 3 onenak zeintzuk diren ikusteko.