EMAKUMEZKO SENIORRAK LIDERGOARI EUTSI DIO

Garaipen handia lortu zuen Valentziak Les Abellesen aurka (10-28), lehen zatia oso parekatua izan zen baina partida getxotarren alde amaitu zen. Gainera, erasoko puntu bonus garrantzitsua lortu zuten.

Partidaren lehen minutuetan etxekoek jabetza gehiago izan zuten, baina dena euren zelaitik irten gabe, getxotarren presio altuaren ondorioz. Horrek eskuen akatsak eta jabetza-aldaketak eragiten zituen, baina ez bata ez bestea arrisku aukerarik ez zuten lortzen. Getxok kolpe batean makilak bilatzea erabaki zuen arte, baina ezin izan zuen Lilly Rilley pasatu. Jokaldi honek egoera aldatu zituen eta Getxok kontrol handiagoa izan zuen eta hurrengo minutuetan bere jokoa egiteko aukera izan zuen. Albo batean egonda, eskuarekin joko azkarra beste aldean jokalari azkarrenen bila joan. Horrela Garazi Izaguirreren entsegua heldu zen (0-5, 14. minutua). Abantaila hartu ondoren Getxok beste erritmo bat jarri zion partidari, lasaiagoa eta bere interesen aldekoa. Baina erasoari utzi gabe, mele baten irteeran ikusi zen bezala, metro asko irabazi zituztenean jokaldi bizkorrekin eta hainbat faserekin, erdiratutako kolpe batean amaitu zen, non berriro ere makilak bilatu zituzten. Oraingoan bai Rilley obala pasa zuen (0-8, 22. minutua). Etxekoek azkar erreakzionatu zuten, izan ere, 22 puntuko gunea lehen aldiz ailegatu zirenean. Entsegu eremutik gertu zegoen touch sake baten ondoren, hainbat fase kateatu eta lehen entsegua lortu zuten (5-8, 25. minutua). Partida jabetza oso parekatuarekin eta puntuak lortzeko aukera handirik gabe, Garazi Izaguirre berriz ere agertu zen. Getxok aurkitzeko aukera izan zuen bere bigarren entsegua egiteko (5-13, 35. minutua). Emaitza honekin iritsi zen atsedenaldira.

Bigarren zatia ezin hobeto hasi zuten getxotarrek Haizea Serranok lortutako entsegu azkar batekin (5-18, 43. minutuan). Neskek ondo aprobetxatu zuten euren aukera abantaila handitzeko, eta are gehiago mele erdiko Carmen Burilloren laugarren entseguarekin, Ariane Torronteguiren ordez sartu berria baitzen zelaian (5-23, 53. minutua). Partida Getxorentzat erabakita zegoela, erritmoa ez zen hain altua izan eta gainera 5 aldaketa ere izan ziren markagailua berriro mugitu baino lehen. Oraingoan Nere Lorenzo izan zen protagonista, Itsaso Reina kapitainaren ordez zelairatu zen bigarren lerroa (5-28, 76. minutua). Garaipena ziurtatuta, etxekoek dena eman zuten bigarren entseguaren bila eta azken minutuan lortu zuten (10-28, 80. minutuan). Horrela, Getxok lidergoari eutsi dio sailkapen estu batean, FC Bartzelonak Rugby Turiari irabazi ostean (26-7). Orain 7 puntuko aldea dago Kataluniakoekin, bigarrenekin, eta 8 Valentziakoekin. 4 jardunaldiren faltan (20 puntu erasoko bonuak batuta), Faduran elkarren segidan jokatuko dituzten hurrengo 2 partidak (Hortaleza eta BUC Bartzelona) oso garrantzitsuak izango dira.