EMAKUMEZKO SENIORRAK POSTU BAT ZIURTATU DU IGOERA LORTZEKO FINALEAN

• Getxok lider jarraitzen du emakumezkoen Ohorezko B Mailan BUC Bartzelonari 17-3 irabazita.
  • FC Bartzelona 7 puntura dago, baina 2 jardunaldiren faltan oraindik ez du finaleko postua baieztatuta.
  • Gizonezko seniorrak Elite Multzoko azken postuan jarraitzen du eta ez du garaipenik lortu Almeriaren aurka berdindu ondoren (24-24).

Getxo Rugby taldeko emakumezko seniorrak beste garaipen bat lortu du eta Ohorezko B Mailako sailkapenaren gorenean jarraitzen du. BUC Bartzelonaren aurka lortutako garaipenak (17-3) postu bat ematen die finalean. Orain, etxeko gisa egiten duten ala ez, eta aurkaria nor izango den ikusteko dago. FC Bartzelona 7 puntura mantentzen da, baina oraindik ez dauka igoera lortzeko borrokatzea ziurtatuta, baina ziurrenik horrela izango da eta kataluniarrak bisitari gisa jokatuko dute finala.

Faduran jokatutako partidari dagokionez, BUC Bartzelona hobeto atera zen zelaira eta hasieratik eskuratu zuen jabetza. Izan ere, euren asmoak argi uzteko, aurkariaren zelaian arriskua izan zuten lehen aukeran makilak bilatu eta aurkitu zituzten (0-3, 10. minutuan). Hurrengo erasoan, etxekoek ondo mugitu zuten obala eta goizeko lehen entsegua lortu zuten Garazi Goikoelea mailako saskiratzaile nagusiari esker (5-3, 14. minutuan). Hortik aurrera jabetza berdindu egin zen, hein handi batean bi defentsen intentsitatearen ondorioz. Abagune argirik gabeko minutuen ostean, hegalera ondo eramandako jokaldi batean, nagusitasunaren bila, Garazi Izagirre hegalaren entsegua eta Haizea Serranoren transformazioa iritsi ziren (12-3, 28. minutuan). Baina berriro ere jabetza aldaketa fase batean sartu zen partida. Horrela iritsi zen atsedenaldira etxekoentzako abantaila nabarmenarekin.

Bigarren zatia Getxoren aldekoa izan zen, Maider Aresti internazionalaren bitartez (17-3, 47. minutuan) saiakera berri bat lortzeko hainbat aukera izan ondoren. Getxoren minuturik onenak izan ziren, baina hala ere ezin izan zuten puntu gehiago lortu. Izan ere, BUC markagailuko aldea murrizteko zorian egon zen, baina ezin izan zuten ezta 2 jokalari gehiagorekin ere zelai gainean (txartel horiak 64.ean eta 71.ean joko zikinagatik). Kataluniarrek saiatzen jarraitu zuten baina markagailua ez zen gehiago aldatu. Garaipen honekin Getxo Rugby taldeak ez du hutsik egiten eta finalean postu bat ziurtatzeaz gain, hurrengo bi jardunaldiak irabazi beharko ditu etxeko bezala jokatzeko.

Gizonezkoen seniorrak jarraian jokatu zuen, baina ez zen aurreko partidan bezala jokatu getxotarren interesetarako. Almeriak partida berdindu zuen (24-24) azken jokaldian, lehen zatian nagusi izan ondoren. Hasierako minutuetan bisitariak nagusi izan ziren, baina Getxok ondo eutsi zien defentsan. UR Almeriak baloia gehiago izan arren, Getxok markagailuan aurrea hartzeko abagunea izan du ostikada batekin. Baina ez zuten makilarik aurkitu eta hurrena Almeriaren entsegua heldu zen etxeko defendatzaile batzuk gaindituta (0-7, 18. minutuan). Gainera, eraldaketa lortu zuten. Eta bisitarien etengabeko bultzadak marka berri bat ekarri zuen, oso zentratua, aldea 2 entseguraino handitzea ekarri zuena (0-14, 23. minutua). Getxok gora egin zuen guztiarekin, baina aldea murriztu baino ezin izan zuen egin, eta horregatik bilatzen ditut berriro makilak. Arratek zortea izan zuen (3-14, 26. min). Atsedenaldira arte aukera gutxi izan ziren baina markagailua ez zen mugitu.

Bigarren zatia askoz hobeto hasi zuen Getxok, atxiki bat behartuz eta kolpearen ondoren makilak bilatuz. Oraingoan Arratek ez zuen huts egin eta oraindik handia zen tartea murriztu zuen Almeriaren alde (6-14, 43. minutuan). Baina hauek presio altuarekin jarraitu zuten eta hurrengo kolpean txanpon berarekin erantzun zuten. (6-17, 47. minutua) baina Getxok bere atzaparra erakutsi zuen bere lehen entseguaren bila eta zenbait talde eta bultzadaren ondoren bisitari horia behartu zuten, eta ondoren Pello Larrinagak partidan bete-betean sartzen zituen marka lortu zuen (11-17, 55. minutua). Getxok hainbesteko bultzada izan zuen, non beste kanporaketa bat behartu zuen. Almeriak ez zuen Getxo gelditzeko modurik ikusten eta modu bereko beste entsegu bat jaso zuen. Touchen sakea bere marka gunetik gertu, taldekatzea eta pase laburrak eta barruraino Pablo Gómez izan zen. Oraingoan transformazioa lortzen bazuen Arratek markagailuari buelta eman zion (18-17, 62. minutua). Getxotarrak aurretik jartzeko lehen aukera, nahiz eta minutu asko geratzen ziren jokatzeko. Getxok entsegu berri bat lortu ahal izan zuen, baina zutoinetan hartutako kolpe batekin konformatu behar izan zuen bere abantaila txikiena handitzeko, Arratek gaindituta (21-17, 70. minutua). Almeriak ez zuen besoa bihurritu eta hurrengo ekintzan makilak bilatzea erabaki zuen, baina makilarekin topo egin zuen. Getxok beste kolpe batekin erantzun zuen, baina ez zuen asmatu eta azken minutuak bihotzekoak izan ziren. Getxok bere nagusitasuna erakusten jarraitu zuen eta berriro ere makilakada bat jaso zuen, oraingoan Arratek baino gehiago (24-17, 78. min). Orain bai ematen zuela aldea erabatekoa zela eta etxekoek lehen garaipena lortuko zutela, baina Almeriak ez zuen bere azken hitza esan. Azken minutura arte partida berdintzeko borrokatu zuen eta lortu zuen. Azken minutuan entsegua lortu zuen atepean erdiratuta eta azken berdinketa lortzeko transformazioa (24-24, 80. minutua). Talde bakoitzarentzat bi zati dituen partida batean puntuak banatzea.