GIZONEZKO SENIORRAK 5 PUNTU LORTU DITU BERRIRO

• Getxo Rugbyk Gaztedi RT (40-14) gainditu du Gert Cronjeren arratsalde handi batean.
  • Hegoafrikako atzelariak 35 puntu lortu ditu 4 entsegu, 3 transformazio eta 3 zigor kolperekin.
  • David Martinen eta Brad Linklaterren gizonek Ohorezko B Mailako goiko postuetan jarraitzen dute.

Getxo Rugby taldeko gizonezko seniorrak Vithas Gaztedi RT (40-14) garaitu zuen hasieratik bukaerara etxekoak nagusi izan ziren partidan. Garaipena ez zen arriskuan jarri eta gainera erasoko puntu ona lortu zuten. Horrela, getxotarrek 5 puntu lortu dituzte berriro laugarren jardunaldi honetan, Eibarren aurka lehen jardunalditik lortzen ez zutena.

Joan den astean Asturiasen gertatutakoa ez zela batere egokia izan erakusteko gogoz hasi ondoren, Gert Cronjek laster lortu zuen Getxo Rugby taldearentzat, zigor kolpe batekin (3-0, 3. minutua). Gero indarrak berdinduz joan ziren, baina beti etxekoek agintzen zuten partidan. Iñigo Viteri izan zen arratsaldeko lehen entsegua lortu zuena (8-0, 13. minutua). Hala ere, Gaztedi sendo aritu zen defentsan eta erasoko hainbat jokaldi on egitea lortu zuen. Hala ere, Getxok bere markagailuari puntuak gehitu zizkion berriro Gert Cronjeren haustura handiaren ondoren, defentsako zuloa ikusten jakin baitzuen eta nahiz eta atzelari bisitariak entsegutik gutxira plakatu, besoa luzatu eta etxekoen bigarren entsegua lortu ahal izan zuen. Berak lortu zuen zutoinetatik oso gertu zegoen marka bat transformatzea (15-0, 26. minutua). Baina bisitariek oso azkar erreakzionatu zuten, oraingoan bai, Winrey Stoffels irekitzailearen entsegu baten bidez, Josu Carilok transformatuta (15-7, 28. minutua). Hortik aurrera David Martinen eta Brad Linklaterren jokalariek aurrerapausoa eman zuten eta lehen zatiaren gainerakoa aurkariaren zelaian jokatu zuten. Baina behin baino gehiagotan entsegu gunetik 5 metrora egon arren, ez zuten abantaila handitzen jakin izan. Bakarrik taldeko saskiratzaile nagusiak, Gert Cronje hegoafrikarrak, eraldatutako bi kolperen ondoren (18-7, 33. minutua eta 21-7, 40. minutua). Jabetza berea izan arren Getxok ez zuen asmatu azken metroetan Gaztediren defentsari esker. Cronjek egindako azken zigor kolpearekin atsedenaldira joan ziren.

Aldageletatik irtetean, Getxok berriro erakutsi zuen partida honek ez ziola ihes egingo. Hain ausart hasi ziren, non eskuarekin egindako jokaldi azkar batean zelaia oso ondo ireki zuten zelaiaren beste aldean Gert Cronjé geldiezin baten bidez nagusitasuna aurkitzeko. Baina lehen zatian bezala, Getxok jabetza gehiago zuen arren, Gaztedik asmatu zuen etxeko azken 22 metroetan. Berriro ere protagonista bisitariak, Stoffelsek entsegua lortzen eta Carrillok transformatzen duen ekintza azkar batean (26-14, 49. minutua). Etxeko jokalariak berriz ere berregin ziren eta jokoaren erritmoa handitu zuten, askotan Ander Mosok eskuin hegaletik metro asko irabazi zituela aurkituz. Hala ere, getxotarren erasoak gasteiztarren defentsa-lerro on batekin egiten zuen topo behin eta berriz.

Gaztedik, ordea, falta asko egin ondoren bere jokalarietako bati txartel horia atera zion epaileak. Hurrengo saioan arratsaldeko laugarren entsegua etorri zen, berriro Gert Cronjéri esker, Pablo Nolasco mele erdiak jokoa azkar ireki ondoren. Eta nahiz eta eskoratuta egon, oraingoan bai lortu zituen atzelari hegoafrikarrak 2 puntuak transformazioagatik (33-14, 59. minutuan). Partida ia erabakita zegoen arren gasteiztarrek ez zituzten besoak jaitsi eta defentsan maila onean eutsi zioten. Baina Gaztediren zelaian asko jokatu ondoren bosgarren entsegua iritsi zen, eskuinetik jokaldi bikaina egin ondoren. Ander Arrate irekitzaileak ondo mugitu zuen obala, Cullen aurkitu zuen arte eta metro asko lortu zituen Mosok lagunduta. Defentsak geldiarazi ondoren, Mikelats zelaira sartu berriak azkar altxatu zuen baloia, irekitzeko eta beste aldera iristeko. Eta Cronjék berriro ikusi zuen zuloa, ondo heldu zion baloiari eta sigi-saga bikain batez azken bi defendatzaileengandik libratu zen. Bere arratsalde ona transformazioarekin biribildu zuen (40-14, 74. minutua) eta 35 puntu lortu zituen. Horrela, Getxo Rugbyk 5 puntu ditu berriro, 4 garaipenagatik eta 1 bonus puntuagatik, eta ez da gizonezkoen Ohorezko B Mailako A Mailako lehen postuetatik urruntzen.