GIZONEZKOEN SENIORRAK 1. GARAIPENA LORTU DU ETA SAILKAPENA ESTUTU DU

Ohorezko B Mailako Elite Multzoa Getxo Rugby taldeak Fenix Zaragozaren aurka lortutako lehen garaipenarekin (21-14) konprimitu da; izan ere, azken sailkatuaren eta laugarrenaren artean (play-offa) 5 puntuko tartea baino ez dago. Garaipena lortu arren, getxotarrek azken postuan jarraitzen dute, baina igoera lortzeko aukera matematikoak handitu dira. 2 jardunaldi falta dira (gehienez 10 puntu erasoko bonuak zenbatuta), baina Independiente Santanderri etxetik kanpo eta Jaeni Faduran irabaziz gero, beste emaitza askoren mende egongo litzateke. Lehen jardunaldietako porrotek asko pisatu dezakete denboraldi hasieran ezarritako helburu nagusia lortzeko: azken play-offean igoera lortzeko borrokan egotea.

Fadurako zelaian ikusitakoari dagokionez, Getxo Rugby Ohorezko B Mailako lehen faseko B multzoko liderra izan zen taldea baino gehiago izan zen. Hala ere, aragoiarrak izan ziren lehen zatian puntuak lortu zituzten bakarrak entsegu goiztiar bati esker (0-7, 5. minutua). Getxotarrek jabetza hartu zuten eta minutu asko jokatu zituzten aurkariaren zelaian baina markagailuko aldea murriztu gabe. Borroka handia agrupazioetan, eta disputa asko egon ziren, aukera arriskutsu asko ez egotea eragin zutenak.

Bigarren zatia guztiz desberdina izan zen. Mikel Calvok entsegua egin zuen, Peio Arratek bikain transformatu zuena (7-7, 43. minutuan). Emaitza berdinduta, Fenix Zaragozak ia berehala erantzun zuen bere bigarren entsegu eraldatuarekin (7-14, 48. minutuan). Bazirudien lehen zatiko adibidea errepikatzen zela, Getxorekin modu askotan saiatuz baina aragoiarren defentsa lerroa gainditzeko gai ez zela. Baina beste entsegu bat iritsi zen Getxoko aurrealdeko jokalari baten eskutik, oraingoan lehen lerroa jokatzen duen Iñigo Viteri izan zen eta Arratek eraldatu zuen (14-14, 57. minutua). Partidaren zati erabakigarriaren barruan Getxok erasora jo zuen eta Elite Multzoko lehen garaipena lortzeko asmoarekin jarraitu zuen. Eta bere ahaleginak Peio Cirarda gaztearen entseguarekin saria izan zuen, hau ere Arratek pasatutakoa (21-14, 65. minutua). Bisitariak saiatu ziren, baina etxekoek ondo eutsi zioten emaitzari eta lehen garaipena lortu zuten. Orain bi jardunaldi geratzen dira irabazteko eta, zaila izan arren, aldeko emaitzen zain egoteko.