IGOTZEKO BIDEAN LEHEN OZTOPO

Elite Multzoko lehen partida eta Getxo Rugby taldeko gizonezkoen seniorraren lehen porrota. Zazpi jardunaldi gehiago geratzen dira, baina huts egiteko tartea murriztu egin da Hospitaleten aurka galdu ondoren (37-26). Gainera, ezin izan zen defentsako puntu bonusa ere lortu, eta ziurrenik erabakigarriak izango dira azken sailkapenean.

Berdegunean gertatu zenari dagokionez, partidako lehen minutuetan etxekoak oso indartsu atera ziren, nagusi izaten saiatuz, baina Getxok puntuak lortzeko lehen aukera izan zuen. Kolpea Peio Arratek pasatu zuen (0-3, 8. minutua). Baina Hospitalet gero eta metro gehiago irabazten joan zen, eta getxoztarren defentsa aldean hainbat fase egin ondoren, drop bat jokatu zuten eta zutoinera itsatsita sartu zen (3-3, 10. minutua). Getxok txanpon berarekin erantzun nahi izan zuen eta hurrengo kolpean makilen bila itzuli ziren. Eta ia 40 metrotik Arratek sartu zuen (3-6, 13. minutua). Partida ez zen gelditzen eta hurrengo erasoko jokaldian, 5 metrora touch bat lapurtu eta fase batzuk kateatu ondoren, etxekoek ondo mugitu zuten obala partidako lehen entsegu eraldatua lortzeko (10-6, 16. minutuan). Lehen aldiz markagailuan aurretik, Hospitaletek Getxoren beste akats bat aprobetxatu zuen bere abantaila handitzeko zutoinen artean emandako kolpe batekin (13-6, 22. minutua). Baina hurrengo erasoan David Martinek eta Brad Linklaterrek zuzentzen dituzten jokalariek erasora joateko jokorik onena egin zuten Alejo eta Jackson Iose jokalariekin, entsegu lerrotik gutxira geratu baitziren. Peio Cirardari baloia azkar ireki ondoren, honek aurkariengandik aldendu eta lehen entsegua lortu zuen (13-11, 26. minutua). Partida oso parekatuta zegoela, etxekoak erasora joan ziren berriro, baina getxoztarrak arrisku guztiak saihestu zituzten. Hainbat kolpe jaso ondoren, Hospitaletek zutoinetan jokatu zuen (16-11, 35. minutua). Azken minututan, partida etxekoen zelaian jokatu zen. Baina beste entsegu baterako zuloak aurkitu ezinik, Getxok zutoinen bila jo zuen eta Arratek asmatu zuen berriro (16-14, 38. minutuan). Emaitza honekin atsedenaldira iritsiko zela zirudien, baina azken jokaldian, plakaje akats baten ondoren, Hospitaleten entsegu berri bat iritsi zen (23-14, 40. minutua). Alde handiegia, baina partidak irekita jarraitzen zuen.

Izan ere, bigarren zatia hasi eta gutxira Getxok abantaila murriztu zuen, baina Iñigo Viteriren entsegua, transformazio bi puntu gabe, 6 puntuko aldearekin geratu ziren (23-17, 50. minutuan). Hospitaletek erakutsi zuen ez zuela akatsik barkatuko eta zaila izango zela partida ihes egitea, ekintza erabakigarri guztietan irmo jokatu zutelako. Baloi asko irabazten zituzten eta ez zuten ia akatsik egiten. Eurena zen jabetza eta horrela beste 2 entsegu egin zituzten 10 minutuko tartean (30-17, 55. minutua; 37-17, 65. minutua). 20 puntuko abantailarekin erlaxatuago jokatu zuten eta Getxok, galtzeko gutxirekin, erasoan murgildu zen. Baina entsegu bakarra lortu zuen, Nico Poolik lortutakoa eta Peio Arratek transformatukoa (37-24, 73. minutuan). Oraindik denbora falta zen, gutxienez defentsa bonus puntu lortzeko, baina oraingoan ezin izan zuten lortu. Emaitza honekin fase gogor hau azken postuan hasten dute, Sant Cugatekin batera, nahiz eta hauek alde eta aurkako entsegu ezberdintasun okerragoa izan. Justu, katalanen aurka jokatuko da hurrengo jardunaldia. Faduran izango da eta funtsezkoa izango da irabaztea, edozein porrotak play-offetara igotzeko aukera ematen duten 4 plazetako bat lortzeko aukerak urrunduko lituzkeelako.