LEHEN TALDEEN GARAIPENAK

• Senior emakumezkoek Rugby Turia gainditu zuten (8-3) eta gizonezkoek Universitario Bilbao (19-57).
  • Neskak (3. lekuan) goiko postuetara gehitu dira, eta mutilak (4. lekuan), berriz, ez dituzte bistatik galdu.
  • Etorkizunak galdu egin zuen Ordiziaren aurka (59-34).

Emakumezkoen seniorrak garaipen handia lortu zuen Rugby Turiaren aurka (8-3), berdintasunak eta eguraldiak markatutako partidan. Hilabete baten ondoren, Getxo Rugby Fadurara itzuli zen aurreko jardunaldia Les Abellesen aurka atzeratu eta BUC Barcelona etxean irabazi ondoren. Beraz, hirugarren garaipena jarraian lortu ostean, Aitor Etxebarriak zuzentzen dituen jokalariak Ohorezko B Mailako lehen postuetara iristen ari dira.

Bosgarren jardunaldiko duelua, baina etxeko 4.a bakarrik (1 porrot eta 3 garaipen) jokoa eskuarekin zailtzen zuen eta akats ugari eragiten zituen ur zaparrada jasotzen zuen zelai batean hasi zen. Bi taldeak borrokan ari ziren aurkariaren zelaian jokatzeko, baina zaila zen jarraikortasunez metro asko irabaztea. Horregatik, markagailuak denbora asko behar izan zuen mugitzeko, defentsak nagusitu ziren eta. Nadina Visak Rugby Turiari emandako zigor kolpe bati itxaron behar izan zen (0-3, 36. minutua).

Horrela iritsi zen atsedenaldira, eta etxeko jokalariei ondo jaso zuten, bigarren zatira askoz hobeto irten baitziren. Fadurako zelai astunean jada kokaturik, partida hobeto irakurtzen jakin zuten eta horrela lortu zuten lehiako lehen entsegua Ana Maso bigarren lerroaren bitartez (5-3, 44. minutua). Behin markagailuan goitik, Getxo Rugbyk bisitarien oldarraldi guztiei eusten asmatu zuen eta ez zuten aldea murrizteko adina asmatu. Izan ere, etxekoak izan ziren berriro puntuak batu zituztenak Lili Rileyren ostikada on bati esker (8-3, 68. minutua). Getxo Rugby defentsan gupidagabe aritu zen, eta horrela geratu ziren 4 puntuak Faduran. Rugby Turiak, berriz, defentsako bonus puntua lortu zuen, biak 12 punturekin berdinduz Ohorezko B Mailako sailkapenean, Les Abellesekin batera. Aurretik El Salvador (19 puntu) eta BUC Bartzelona (17 puntu) daude.

GIZONEZKOEN SENIORREN GARAIPEN GAZI-GOZOA

Fangon bizitako derbi bizkaitarrari dagokionez, gizonezkoen seniorrak garaipen handia lortu zuen Universitario Bilbaoren aurka (19-57). David Martinen eta Brad Linklaterren gizonak oso ondo irten ziren eta atsedenaldirako markagailuan agintzen zuten. Arratsaldeko albiste txarra Gert Cronjeren lesioa izan zen, belaunaren bilakaeraren zain baitago zelaietatik kanpo zenbat denbora emango duen ikusteko.

Getxo Rugbyk oso ondo atera zen zelaira eta aurrea hartu zuen markagailuan Gert Cronjeren aurkako zigor kolpe batekin (0-3, 3. minutua) baina azkar erreakzionatu zuten etxekoek entsegu bat lortuz (5-3, 7. minutua). Eta azkarrago erantzun zuten bisitariek Cullen Ngamanuren entseguan amaitutako jokaldi bikain baten ondoren (5-10, 9. minutua) Gert Cronje transformatuz. Eta ez zuten erritmoa moteldu, beste marka bat etorri zelako, oraingoan Peio Arrate hegalak ondo definitua, eta Gertek oinarekin asmatu zuen beste 7 puntu lortzeko (5-17, 14. minutua). Eta beste lau entsegu gehiago ere egin zituen Getxo Rugbyk atsedenaldiaren aurretik (Cullen 18 ‘, Iñigo Viteri 22’, Gonzalo Pérez 35 ‘, eta Gert 39’), horietako hiru Gert Cronjék eraldatuta (12-43). 4 ekintzen artean, Universitario Rugbyk ez zuen partidua utzi nahi izan eta aldeak murriztu zituen entsegu transformatuarekin (12-31, 32. minutua). Baina ezin izan zuten getxotarren erasoko haizetea gainditu eta erasoko bonus puntua lotu zuten.

Aldageletatik pasa ondoren, Getxo Rugbyk ez zion aurkariari aukerarik eman nahi izan eta laster bere 7. entsegua egin zuen Pablo Gomez 20 urtez azpiko Europako txapeldunari esker, Cronjeren konbertsio ostikoa gehituta (12-50, 46. minutua). Bisitarien azken entsegua Peio Santa Cruzek egin zuen (12-57, 54. minutuan). Hurrengo ekintza nagusia Pello Larrinagak jasan zuen horia izan zen (65. minutua). Gidoi aldaketa ekarri zuen eta etxekoen unerik onenak ikusi ziren. Hala ere, emaitza makillatzea kosta zitzaien arratsaldeko bigarren entsegu eraldatuarekin (19-, 80. minutua). Horrela amaitu zen partida, Getxok 5 puntu gehiago lortu baitzituen, Hernanirekin berdinduta eta Pasek Belenos eta Santander Independienterekin 4 puntura. Berri txarra taldeko eta maila osoko saskiratzaile nagusiaren lesioa izan zen, Gert Cronjé hegoafrikarrarena. Belauneko lesioa zertan den ikusteko berrien zain dago.

PORROTA JASO DU BERRIRO ETORKIZUNAREN PARTIDA ON BATEAN

Etorkizunak ezin izan zituen puntuak berriro eskuratu 23 urtez azpiko Ohorezko Mailako talde indartsuenetako baten aurka, Ordizia Moyua Goierriren aurka (59-34). El Salvador beste liderraren aurka bezala, Getxo aurretik joan zen atsedenaldira (24-29) baina partida oso luzea egin zitzaion. Bost entsegu egin zituzten bisitariek geldialdiaren aurretik, eta bakarra azken txistualdira arte, ikusleentzat ikusgarria izan zen partidan.