LIDERGOA INDARTZEKO GARAIPEN ERABAKIGARRIA

Garaipen izugarria eta sufritua (17-22), gizonezkoen seniorrari bikain jakin ziona Hernani bezalako aurkari zuzen baten aurka (15 puntu). Hurrengo faserako txartela bi faboritoen artean zegoen jokoan, Independiente Santanderrekin (18 puntu) eta Zarautzekin (16 puntu) batera. Getxotarrek lidergoa (20 puntu) eta bigarren itzulian Talde Elitean jokatzeko aukerak sendotu dituzte, baina ezin da akatsik egin geratzen diren 4 jardunaldietan (Bera-Bera Faduran, Bakarra Iruñean, Universidad Bilbao etxean eta kanpoan Oviedoren aurka).

Funtsezkoa zen Landare Tokiko garaipena, eta Getxok hasieratik erakutsi zuen bere bila joatea bere jokoa eskurago zuela. Baina lehen lerroak emateari utzi gabe, bere arma nagusietako bat den Hernaniren aurrean. Horrela iritsi ahal izan zen goizeko lehen entsegua, aurkariaren zelaian jokatu, faseak ziurtatu eta hiru laurdenetako mugimendu on eta azkarrak. Peio Arratek entsegu polita egin zuen atepean, mele baten irteeran, bost metrora, eta ostikada eman zion transformazioari (0-7, 7. minutua). Jokoan zegoenarekin, ordea, Hernanik berehala erantzun zuen beste entsegu eraldatu batekin (7-7, 12. minutua). Hortik aurrera etxekoak nagusitzen hasi ziren, baina etxekoen defentsa onari esker benetako arriskua sortu gabe. Beraz, erdiratutako zigor kolpe batean makilak bilatzea erabaki zuten (10-7, 24. minutua). Partiduak trabatuta jarraitzen zuen, bi aldeetan akatsak eginez geldialdi asko eraginez. Hala ere, Getxok bertako harresia eraisteko modua aurkitu zuen Alejo Sotilloren entseguarekin, hau ere Arratek pasatuta (10-14, 32. minutua). Emaitza honekin iritsi zen atsedenaldira.

Bigarren zatia ere Getxok hasi zuen bere asmoen berri emanez. Zigor kolpea eta ostikada makilekin Peio Arratek pasata (10-17, 41. minutua). Baina lehen zatian bezala, Hernanik azkar erantzun zuen beste entsegu eraldatu batekin (17-17, 44. minutua). Bisitariak ez ziren behera etorri eta haien jokoan konfiantza izaten jarraitu zuten. Saihetsean obala, taldekidez kide igarotzea, azkar jokatzea eta nagusitasunaren bila beste hegalean hiru laurdenekin. Horrela iritsi zen Peio Arrateren bigarren entsegua, azken aurkaria gaindituta erdiratuago egon zitekeena, ostikada eskoratuak huts egin baitzuen (17-22, 51. minutua). Alde honekin etxekoak garaipenaren bila joan ziren, baina David Martinek eta Brad Linklaterrek zuzentzen dituzten jokalariek eutsi egin zieten. Abagune batzuk gertu egon ziren, baina markagailua ez zen mugitu azken 30 minutuetan. Bi taldeek puntu gehiago lortzeko aukera izan zuten, baina azkenean garaipen garrantzitsua Getxok lortu zuen.

Senior mailako beste taldeari dagokionez, Etorkizuna Kanpanzar Arrasateri gailendu zitzaion (15-22). Lehen minutuan hasi zen partida, baina Getxok 2 entsegu egin zituen 15. minutuan (Borja Arnedo) eta 33 (Oier Mezo). Arrasatek aldeak murriztu zituen atsedenaldira iritsi aurretik (8-12). Bigarren zatian Getxok lehen postua lortu zuen (Oihan Torrontegi), gero Arrasatek transformatutako batekin eta getxotarrek (Arkaitz Trebolazabala) azken sailkatuaren zelaian garaipena lortuz.