PORROT MINGARRIA SANT CUGATEN AURKA

Bi partida, bi porrot. Gaizki hasi du Getxo Rugby taldeak bigarren fasea, oraindik 6 jardunaldi falta zaizkiola Ohorezko B Mailako Talde Elitean. Eta hurrengo irteera Alcobendasera izango da, igoera lortzeko faborito nagusia. Egoera asko aldatu behar da getxotarrek play-offetako 4 postuetatik 1 lortzeko aukera izan dezaten. Oraindik asko geratzen da, baina elkarren aurka jokatu duten bi talde kataluniarren aurka utzitako sentsazioek ez dute baikortasunera gonbidatzen. Hala ere, porrotak norberaren akatsengatik etorri dira, eta etorkizunean hainbeste egiten ez badira, egoera alda daiteke. Baina zelaian erakutsi beharko da, hurrengo jardunaldian urrutirago begiratu gabe, madrildarren aurka.

Faduran jokatutako partidari dagokionez, garaipena lortzeko urduritasunak pisu handia izan zuen alde batean eta bestean. Ez hainbeste hasieran, baina bai amaieran. Partida animatuta hasi baitzen eta erasoko lehen aukeran Sant Cugatek markagailua estrenatu zuen (0-5, 2. minutua). Zelai erdian egindako lapurreta bat, ala batek irabazi, banda-sakera bidalitako kolpea, eta irabazi ondoren, bultzatu pausatu arte. Katalanak indartsu hasi ziren, baina Getxok azkar erreakzionatu zuen hurrengo saiakeran. Bere aldeko kolpea, non ostikada makilakadaz bilatu zuten. Peio Arratek markagailua estreinatu zuen (3-5, 4. minutua). Hortik aurrera etxekoek agintea hartu zuten, baina ezin izan zuten punturik lortu. Behin eta berriz saiatu ostean, mele erdiratu baten irteeran getxotarren hiru laurdenek azkar jokatu zuten arte Peio Cirardak entsegua lortu zuen (8-5, 11. minutua). Lehen aldiz markagailuan aurretik David Martinek eta Brad Linklaterrek zuzentzen zituzten juagdoreak askatu egin ziren eta euren jokoa eskura erakutsi ahal izan zuten. Pase sorta eder baten ondoren, Gert Cronjék zuloa aurkitu zuen eta gogor jo zuen bisitarien defentsa sarea hausteko. Getxo Rugby taldeak erantzun sendoa eman zuen, baina ez zuen bi transformazioetako bat ere lortu (13-5, 15. minutua). Partida berdindu egin zen eta minutu asko igaro ziren arrisku aukerarik gabe bi aldeen hutsegiteen ondorioz. Sant Cugatek hori aprobetxatu zuen jokaldi isolatu batean beste entsegu bat lortzeko. Emaitza berriz ere distantzia laburrera jarri zen (13-10, 29. minutua) eta bazirudien bi taldeetako bat ere ez zela eroso sentitzen Fadurako zelaian. Getxok abantaila handitu nahi izan zuen, baina ez zuen forma aurkitzen eta Peio Arratek emandako ostikoarekin konformatu behar izan zuen (16- 10, 36. minutua). Horrela iritsi zen partida atsedenaldira.

Bigarren zatia getxotarren etengabeko domeinu bihurtu zen. Lehen minututik, ez lehen zatian bezala, Getxo hobeto hasi zen eta jabetzaren kontrola menderatu zuen. Baina bere hutsek kondenatu egin zuten. Erabaki txarrek, hutsegiteek paseetan eta harreretan, jokoaren jarraitutasuna oztopatu zuten. Edo banaka saiatzen zirenean, Sant Cugaten defentsak geldiarazi egiten zituen. Minutuak aurrera zihoazen eta Getxoren aldeko 6 puntuko aldea ez zen aldatzen. Saiakera batzuk entseguan bukatzeko gertu egon ziren, baina bategatik edo besteagatik baloian amaitzen zuten katalanen alde. Getxotarra izan nahi nuen, eta ezin dut. Beste saio bat egin nahi zuten, zorterik gabe. Kanpotarren defentsak emandako kolpe ugarietako batean bila zitzaketen makilak, baina ez zuten erabaki hori hartu, eta azkenean, emaitza ikusita, ordaindu egin zuten. Horrek, beste akats batzuekin batera, porrotera kondenatu zituen gualdinegramak. Izan ere, amaierarako 5 minutu baino gutxiago falta zirenean, Sant Cugaten mele bat izan zuten 5 metrora. Fase eta saiakera askoren ondoren, Guillem Rosek funtsezko entsegua lortu zuen, Jan Benitok transformatuta (16-17, 77. minutuan). Katalanek zutonien artean pasatzen zuten lehen ostikada, azken txistua jotzeko oso gutxi falta zenean aurretik jartzea suposatzen zuena. Getxo markagailuari buelta ematen saiatu zen, baina zortea eta eraginkortasuna galtzen jarraitu zuen. Horrela amaitu zen beharra zuten bi talderen arteko partida, etxekoak oso minduta uzten zituena. Oraindik 6 jardunaldi geratzen dira aurretik eta hurrengo irteera zaila da baina partida bakoitza amaierara arte jokatu beharko da igoerako play- offari agur ez esateko.