SENIORRAK eta akademia irribarrez berriro

Asteburu borobila Getxo Rugbyarentzan. Hori ez zen luzaroan gertatzen, bi senior taldeak eta Akademiako 3 hirurak garaipen handiak lortu dute. 18 urtez azpikoek Durango RT (12-47) eta 16 urtez azpikoek (2007) Durango RT (05-64) eta 16 urtez azpikoek (2008) Txingudi RC (31-15) gainditu zituzten. Seinale ona da oinarria gero eta hobeto lantzen ari dela eta Getxoko jokalari guztien gaitasunak handitzen ari direla.

Emakumezkoen seniorrei dagokionez, geldiezinak dira. Lau garaipen jarraian. Ez dute porrota ezagutzen eta Madrilerako irteera gogorra zuten XV Hortalezaren aurka (5-26). Hala ere, beste garaipen bat bonus puntuarekin. 20 puntu posibletik 20. Denboraldi hasiera on hau lehen minututik nabarmendu da, Garazi Goikoeleari esker lehen entsegua iritsi zenean, Carmen Burillok (0-7, 2. minutua) eraldatua. Madrildarrek azkar erantzun zuten entsegu batekin, baina handik gutxira iritsi zen bisitarien bigarren marka, Ana Masok egindako jokaldiari esker (5-14, 11. minutua). Etxekoak partida agintzen saiatu ziren, baina getxotarrek euren abiadura eta eraginkortasuna erabiltzen zuten jokaldi bakoitzean. Markagailua ez zen atsedenaldira arte mugitu, nahiz eta aukerak egon. Bigarren zatia lehenengoa bezala hasi zen, Lili Rileyren entsegu bikainarekin (5-19, 43. minutuan). Garaipena erabakita zegoen arren, bisitariek gogor bilatu zuten laugarren entsegua, eraso bonus puntua lortzeko. Aukera ugari izan zituzten arren, amaierara arte sufritu behar izan zuten Garazi Izaguirrek obala pausatzea lortu eta Rileyk partida ixteko transformatu arte (5-26, 79. minutua).

Gizonezkoen seniorrak Gaztediri irabazi zion (10-48) eta hasieratik erakutsi zuten irabazteko gogoa. Gasteiztarrak aurrealdearekin jokatzen saiatu ziren arren, Getxok min handia egiteko aprobetxatu zuen bere abiadura hiru laurdenetan. Izan ere, Gaztedik aurrea hartu zuen markagailuan zigor kolpe baten ondoren, baina oraingoan abisu hutsean geratu naiz (3-0, 3. minutua). Hemendik aurrera, etxeko akats bakoitza puntu bihurtu zen eta partida asko desorekatu zen. Lehen zatian getxotarrek 4 entsegu egin zituzten (1 Cronjek 6. minutuan eta 3 Peio Arratek 19., 33. eta 40. minutuetan), baina 1 besterik ez zen transformatua izan. Atsedenaldira 3-22 heldu ziren. Eta hasi eta berehala Peio Cirardak entsegua egin zuen eta berehala erantzun zion etxekoen entsegu eraldatu batekin (10-27, 54. minutua). Une honetatik aurrera, Getxo dominatzaile bakarra izan zen amaierara arte, non 3 entsegu gehiago lortu zituen, gehi Cronjek eraldatutako 3 entseguak. Horrela, gizonezkoen seniorrak 5 puntu lortu zituen berriz ere, eta Hernanik eta Santander Independientek betetako lehen 2 postuetara hurbiltzen da.