SENIORREK GARAIPENEKIN AGUR ESAN DIOTE DENBORALDIARI

• Emakumezkoen seniorrak Sanse Scrum hartu zuen mendean (47-0) eta datorren igandean, hilaren 23an, Faduran FC Bartzelonaren aurka igoera lortzeko finalean pentsatzen ari da.
  • Gizonezko seniorrak Jaeni irabazi zion (31-25) eta play-offean garaipen bakarrera geratu da igoeragatik.

Amaitu dira Getxo Rugby taldeko senior taldeentzako lehiaketa erregularrak. Emakumezkoek ziurtatuta zuten Ohorezko B Mailako lehen postua eta bazekien finala Bartzelonaren aurka jokatuko zuela, apirilaren 23an, igandean. Hala ere, bere bertute guztiak hedatu zituen eta denboraldia garaipen berri batekin itxi zuten. 14 jardunalditan 13 garaipen lortu ditu, 12 punturekin erasoko bonu bakoitzeko. Eta galdutako partida bakarrean defentsako bonusa gehitu zuten. Baina lehia erabakigarria geratzen da, kataluniarrak baitira entsegu gehien lortu dituztenak (89, Getxoko 81 jokalariengatik) eta euskaldunak, aldiz, marka gutxien lortu dutenak (16, Bartzelonako 21 jokalariengatik). Beraz, igoera oso zirraragarria izango da.

Gizonezkoen seniorrari dagokionez, agur esan dio igoerari, nahiz eta denboraldia garaipen batekin amaitu Faduran Jaenen aurka (31-25). Elite Multzoko hasiera kaskarrak play-offetan egoteko min eman die. Seigarren postuan geratu dira, baina garaipen bakarrera. Bigarren fasea 2 garaipen, berdinketa 1 eta 5 porrotekin amaitu dute, Faduratik urrun irabaztea zer den jakin gabe. Orain indarrak berreskuratu eta datorren urtean Ohorezko Mailara igotzeko borrokan hasiko da.

Faduran ikusitako partidei dagokienez, Getxoko jokalariak madrildarrak baino gehiago izan ziren. Eta hori hasiera gogorra izan zela, bi taldeak haztamuka baina punturik batu gabe. Getxok, berriz, lata ireki zuenean, ez zuen inor gelditu. Arratsaldeko lehen entsegua Amaiur Peñak lortu zuen (5-0, 15. minutuan). Hurrengo biak Garazi Goikoelea hegal azkarrarentzat izan ziren. Honek beti daki bere lagunen eskutik jokaldi onak burutzen. 10 minututan etxekoek euren maila erakutsi zuten (10-0, 17. minutua eta 15-10, 25. minutua) eta ez zuten erritmoa motelduko. Atsedenaldira iritsi aurretik laugarren entsegua iritsi zen Luna Arroyori esker (20-0, 35. minutuan). Baina aldageletatik igaro ondoren, neskameek berdin jarraitu zuten. Izan ere, lehen 40 minutuetan baino entsegu bat gehiago egin zuten. Lehenengo Gorane Madariaga pilierra izan zen, erdiratutako markarekin Naia Goirienak transformazioa lortzea ahalbidetu zuena (27-0, 50. minutua). Inertzia aprobetxatuz Barbara Plak bere entsegua lortzeko hutsuneak aurkitu zituen (32-0, 55. minutua). Ordezkoekin jokoa pixka bat moteldu zen, baina berriro ere bi entsegu gehiago egin zituen Getxok, Ana Masaren (37-0, 63. minutua) eta Naia Goiriena taldeko ibiltariaren (42-0 68. minutua) bitartez. Partida erabakita zegoen arren, Garazi Goikoeleak arratsaldeko hirugarren entsegua lortu zuen, azken txistua jo arte ez zela gelditzen erakutsiz (47-0, 79. minutua). Asteari aurre egiteko modu ona, FC Bartzelonaren aurkako finala prestatzeko konfiantza emango duen garaipen handi batekin.

Gizonezko seniorrak Jaenen aurka (31-25) amaitu zuen denboraldia garaipen estu batekin. Alcobendasen aurkako porrot argian izan ezik, gainerakoak beti egon dira borrokan. Hala ere, denboraldi honetan Getxok ez du play-offean egoteko modurik aurkitu igoeragatik, eta andaluziarren aurkako garaipenarekin behintzat ez da azkena geratzen. Faduran jokoan zegoena zen eta getxotarrak nagusi zirela erakutsi zuten, bisitariak markagailuan aurrea hartzen lehenak izan ziren arren. Bere asmoen abisua zen, lehen zigor kolpea eta makilakada zuzena (0-3, 4. minutua). Baina etxekoek azkar erantzun zuten Alejo Sotillok lortutako entsegu batekin, talde osoaren lan bikainaren ondoren. Gainera, Peio Arratek transformazioko ostikoaren puntuak eskuratu zituen (7-3, 8. minutua). Hortik aurrera Getxoren minuturik onenak iritsi ziren, joko azkarra, oso dinamikoa eta Jaenen defentsa arazoetan jarri zuena. Lehenengo Pablo Nolasco mele erdikoaren entsegua izan zen (12-3, 11. minutua) eta gero Jackson Iose hirugarren lerroarena, Arratek aldatutakoa (19-3, 23. minutua). Bazirudien etxekoak markagailuan ihes egiten ari zirela baina andaluziarrek ondo erreakzionatu zuten eta aurkako dinamika eteten zuen entsegua lortu zuten (19-8, 28. minutua). Nahiz eta bi taldeak arriskuan egon, emaitza horrekin iritsi ziren atsedenaldira.

Aldageletatik igaro ondoren, Jaen berriro topera irten zela zirudien, partida gori-gorian jartzen zuen entsegu eraldatua lortuz (19-15, 41. minutua). Getxok zenbait ordezkapen egin zituen lehen lerroetan eta mele erdikoak eta oxigenoa lortu zuen. Batez ere txartel hori batekin lehen lerro bisitariarentzat, gizon batekin jokatzean 2 entsegu gehiago lortu zituztelako. Lehenengo Iñigo Viteri izan zen (24-15, 51. minutua) eta gero Gert Cronje izan zen aurkariaren defentsan hutsuneak aurkitu ondoren. Azken hau Arratek aldatu zuen (31-15, 55. minutua). Baina minutu asko geratzen ziren eta Jaenek ez zuen eskuoihala bota. Aldea murriztu zuen zigor kolpe batekin (31-18, 65. minutua) eta azken unera arte borrokatu zuen markagailua iraultzeko. Eta gertu egon zen entsegu eraldatu bat lortzean, oraindik 5 minutu falta zirela (31-25, 74. minutua). Hala ere, denboraldiko azken partida honetan Getxok defentsan bere bertsiorik onena erakutsi zuen eta ez zien puntuei ihes egiten utzi. Eta, horrela, Ohorezko B Mailako Elite Multzoko azkenak ez geratzea, dena hain berdinduta egon den fase honetan, play-offetarako txartela lortzetik garaipen bakarrera geratu baitira.