AVR FC BARTZELONAK FINALA IRABAZI DU ETA IBERDROLA LIGARA IGO DA

• Getxoko emakumezko seniorra kataluniarren aurrean (3-5) galdu zuen, Faduran, betegarri historiko batekin.
  • Bizkaitarrek CR Olímpico Pozueloren aurka mailaz igotzeko bigarren aukera izango dute.
  • Partida oso parekatua egon zen, baina une erabakigarrietan katalanak defentsan nagusitu ziren.

Getxo Rugby taldeak eskuetatik ihes egin zion Iberdrola Ligara igotzea ,Faduran, AVR FC Bartzelonaren aurka (3-5) azken minutuetara arte erabaki ez zen partidan. Getxotarrek, aurkako emaitzarekin, aukera asko sortu zituzten eta ostikada batean garaipena eskuratu eta zuzenean lehen mailako taldea izateko aukera izan zuten. Baina ez zuten lortu eta elitera itzultzeko beste aukera bat dute, Iberdrola Ligako azken-aurreko sailkatuaren aurka jokatu beharko baitute, Pozuelo CR Olinpikoaren aurka, Madrilen.

Getxok nahi baina ezin. Lehen minututik azkenera arte saiatu zen, baina ez zuen zorterik izan eta borrokan jarraitu beharko du. Faduran izan zen jabetza gehien izan eta eraso gehien egin zuen taldea, baina Kataluniako defendatzaileek dena mantendu zuten eta saria eskuratu zuten. Etxekoak oso indartsu atera ziren, hasierako txistualditik obala bereganatuz eta FC Bacelonaren 22. zonan hainbat kolpe sortuz. Hainbat aldiz jarraian kolpeak jaso ondoren, erdiratutako batean, Haizea Serranok aurretik jarri zuen Getxo Rugby (3-0, 15. minutuan). Eta erasotzen jarraitu zuten, obala zentzuz mugituz eta metroak irabaziz. Bitartean, bisitariak ezin ziren ia beren zelaitik irten. Egun euritsuarekin batera eskueko akatsak etorri ziren eta final hasierako erritmo bizia apur bat jaitsi zen. Aukera arriskutsurik gabe, baina tentsio handiarekin jokoan zegoenagatik. Barsa obala bereganatzen joan zen, baina ez zen 22 getxoztarren gunera iritsi. Lortu zuen arte eta erasoetako batean txartel horia behartu zuen Miriam Hammersleyk (22. minutua). Jokalari bat gehiagorekin erasora jo zuten eta saiakera askoren ondoren etxekoen defentsa gainditu ahal izan zuten Martina Marquezen hegalari esker (3-5, 29. minutua). Hortik aurrera Bartzelonak taldeak defentsa itxi zituen eta ez zien getxotarrei arriskurik sortzen utzi. Horrela iritsi zen atsedenaldira.

Aldageletatik igaro ondoren, jabetzan parekotasuna itzuli zen, bi taldeak markagailuan puntu gehiago lortzeko lehian zeudela. Partidak oso liskartsu jarraitu zuen dominatzaile argirik gabe, baina Getxo izan zen 5 metrora mele batekin saskiratzetik gertu egon zen lehena. Baina ezin izan zuten blaugranen defentsa gainditu. Hala ere, ez zuten etsi markagailuari buelta emateko ahaleginean, baina kanpokoek arrisku guztia urrundu zuten, enbidoei ondo eutsiz. Getxoren saiakera asko izan ziren, baina zorterik gabe, metroak aurreratuz baina benetako arriskurik sortu gabe. Bartzelona aurkariaren zelaian jokatzen saiatu zen, baina Getxoren presioak ez zion utzi. Fadura banderaraino beteta zegoen giroak etxekoak bultzatu zituen garaipena lortzeko borrokan jarraitzeko. Mila eta bat fase egin zituzten, baina kuleak bikain defendatu ziren. Denbora aurrera zihoan eta markagailua ez zen mugitzen. Horregatik, bi minuturen faltan, getxotarrek makilak bilatzea erabaki zuten. Eta gutxi falta izan zen, baina huts horrekin amaitu zen neurketa. FC Bartzelonak bere alde jokatu ditu azken minutuak eta Iberdrola Ligara igotzea ziurtatu du. Getxotarrek indarrak berreskuratu eta CR Pozuelo Olinpikoa mendean hartu beharko dute Iberdrola Ligara itzultzeko.