EMAKUMEZKOEN SENIORRAK IGOERA LORTZEKO PLAY-OFFA IA ZIURTATU DU

• Garaipena Hortalezasen kontra (42-12) erasoko bonus puntuarekin, getxotarrek 13 puntuko aldea dute Rugby Turiako hirugarrenekiko.
  • 3 jardunaldi baino ez dira geratzen, 15 puntu jokan daude, Ohorezko B Maila amaitzeko eta play-offarekin hasteko.
  • FC Bartzelona izango da ziurrenik Getxoren aurkaria zuzenean mailaz igotzeko.

Ohorezko B Maila jarduerara itzuli zen ia hilabete eta erdiko geldialdiaren ondoren, eta Getxo Rugby taldeak sasoi onean jarraitzen duela erakutsi zuen. Hasieratik bukaera arte Hortaleza XV.a baino gehiago izan zen (42-12) eta erasoko puntua lortu zuen. Garaipen honekin hirugarren postutik 13 puntura jarri da Rugby Turia eta bera da play-offa jokatuko ez duena. Final bikoitz hori lehenengoak eta bigarrenak jokatuko dute, oraintxe bertan FC Bartzelonak. Irabazten duen taldea maila gorenera igoko da, Iberdrola Ligara, eta galtzen duenak beste aukera bat izango du, lehen mailako bigarren txarragoa sailkatuaren aurka.

Faduran ikusitako partida, hasieratik amaieraraino, erabat Getxo Rugby taldearena izan zen. Eta protagonista garrantzitsu bat izan zuen, Garazi Goikoelea hegala, getxotarrek lortutako 8 entseguetatik 5 apuntatu zituena. Marka berri horiekin, Ohorezko B Mailan entsegu gehien dituen jokalaria da. Dagoeneko 17 ditu, eta bigarrenak, Getxoko beste jokalari batek, Barbara Plak, 10 egin ditu. Seigarren minuturako etxeko markako 2 entsegu lortuak zituen. Hegalean abantaila zuen baloia eta Goikoelea bere abiaduraz baliatu zen defendatzaile bakar batek ere ez harrapatzeko. Madrildarrek erreakzionatu zutenerako 10-0 zihoazen markagailuan. Baina ez ziren behera etorri eta partidan sartzeko moduko entsegua lortu zuten (10-5, 16. minutuan). Getxo Rugby taldeak, ordea, ez zion utzi eta 16 minututan 4 entsegu lortu zituen. Horietako hiru, nola ez, Garazi Goikoelearenak. Lehena, Barbara Plaren haustura handi baten ondoren, metro asko irabazi ondoren, bere lagunari utzi zion, bere defendatzaileari ihes egin eta oposiziorik gabe entseatu zezan (15-5, 24. minutua). Ondoren, Getxok irabazitako kontraeraso batean, etxekoak jabe egin ziren, eta defentsa koloregabetuta, azkar jokatu zuten obalek. Horrela, Geer O Rourkek saskiratzea lortu zuen (20-5, 31. minutuan). Eta antzeko bi jokalditan, joko azkarra eskuan, pase sorta eder baten ondoren obala albo batetik bestera eramanez, Goikoeleak beste bi entsegu egin zituen. Azkena dekanotzaren aurretik (30-5, 39. minutua).

Bigarren zatia lehenengoak baino erritmo motelagoarekin hasi zen partida oso dekantatuta zegoelako. Baina madrildarrak amaierara arte saiatu ziren, baina ez zuten lortu. Denbora asko behar izan zuen markagailua mugitzeko, baina etxekoen hiru laurdenen arteko jokaldi bikain baten ondoren egin zuen. Eskura emandako pase batzuek nagusitasuna irabazi zuten eta Barbara Plak oposiziorik gabeko obala hartu zuen, Lilly Rileyk eraldatua (37-5, 55. minutua). Hala ere, madrildarrek ez zuten etsi eta bultzadaz bi melear jarraian irabazi ondoren bigarren entsegua lortu zuten, baita transformazio puntuak ere (37-12, 65. minutua). Hortik aurrera jabetza berdindu egin zen, bai talde bat eta bai bestea aurkariaren zelaian jokatzen saiatu ziren, baina minutuak arrisku aukera argirik gabe igaro ziren. Azken jokaldian, getxotarren erasoko fase batzuen ondoren, partidako azken entsegua iritsi zen Victoria Peralesen entregari esker (42-12, 79. minutuan). Amaierara arte landutako garaipen handia, Getxok azken jardunaldira arte lidergoa izan nahi duela erakusten duena.