PLAY-OFFERA IRISTEA OSO ZAIL JARTZEN DUEN BOLADA TXARRA

3 porrot 3 jardunalditan. Nahiz eta 25 puntu jokoan geratzen diren eta 5 jardunaldi lehia zuzenekin falta izan, senior maskulinoak oso zaila du igotzeko play-offako 4 postuetatik 1 lortzea. Alcobendaseko porrotak (55-6) errakuntza-marjina ahalik eta gehien murrizten du. Getxok 26 puntu lor ditzake, baina dena irabazita ere beste emaitza batzuen menpe egon beharko luke denboraldiari laster agur ez esateko eta hurrengoan pentsatzen hasteko.

Alcobendasen aurkako lehiari dagokionez, Getxo ondo atera zen, defentsan gogor jokatuz, baina ezin izan zuten jokoa gelditu etxekoen esku azkar eta etengabean. Laster iritsi zen aurkako lehen entsegua, izkinako banderatxoari itsatsita (5-0, 4. minutua). Partiduak bide beretik jarraitu zuen, madrildarrak nagusi eta erasoan proposatuz eta getxotarrak ahal zuten guztiarekin defendatuz. Hurrengo minututan hutsegin asko ikusi ziren, eta, ondorioz, obala azkar aldatu zen bandoz, eta ez zen jokaldi arriskutsu gehiagorik izan. Nico Poolik defentsa lerroa hautsi, metro asko irabazi eta Patrick Vukile lehen lerroko txartel horia behartu zuen arte. Kolpe hau ate-joka jokatu zuten eta Peio Arratek markagailuko aldeak murriztu ahal izan zituen (5-3, 19. minutua). Baina hurrengo jokaldian, defentsan egindako akats baten ondoren, Alcobendasek baloia eskuratu zuen 22. gunea eta azkar lortu zuen erdiratutako entsegu bat, erraz eraldatua. (12-3, 20. minutua). Minutu batzuk igaro ziren berriro, non berdintasuna nagusitu zen, baina Alcobendasek ondo landutako beste jokaldi batean, nagusitasun azkarra irabazi zuen eta atzeko lerroa aurkitu zuen. Gainera, transformazio-ostikada oso eskoratua lortu zuten (19-3, 31. minutua). Horren ostean, Getxok gora egin zuen eta bisitarien beste bazterketa bat behartu zuen, bisitarien eraso on baten ondoren protesta egiteagatik. Taldekideek gogotik bilatu zuten entsegua, baina beste transformazio ostikada batekin konformatu behar izan zuten, baloia oso erdiratuta eta makiletatik gertu baitzegoen (19-6, 36. minutua). Hurrengo erasoan, Alcobendasek txanpon berarekin erantzun zuen. Zigor kolpea euren alde eta makilak bilatu zituzten markagailuan abantaila mantentzen jarraitzeko (22-6, 37. minutua). Horrela iritsi zen atsedenaldira.

Eta bigarren zatia hasi bezain laster, Alcobendasen fase oso dinamiko askoren ondoren eta eskuetara pase oso onak eman ondoren, laugarren entsegua eta transformaketa lortu zituzten (29-6, 42. minutua). Partida hautsita zegoela, etxekoak ez ziren lasaitu, eta hiru laurdenetako beste ekintza on batean marka berri bat lortu zuten, Agustin Cittadinik gainditu zuelarik (36-6, 47. minutuan). Getxo behin eta berriz saiatzen zen erasoan, baina ezin izan zuten Madrilgo defentsa harresia gainditu. Gainera, Alcobendasek Getxoren jabetza gune arriskutsuan zuen bakoitzean hutsuneak aurkitu eta puntu asko lortzeko modua aurkitzen zuen. Adibidez, Agustín Schaben entsegua, Cittadinik eraldatua (43-6, 53. minutuan). Ondoren, bi aldeetatik etorri ziren ordezkapenak eta partidak ez zuen aukera handirik izan, defentsaren gainetik ostikada batekin eta beste atzelari bat oposiziorik gabe jartzeko bi pase azkar eman arte (48-6, 71. minutua). Hortik amaierara Getxok ohorezko entsegua lortzen saiatu zen, baina hori ere ezin da lortu Alcobendasen aurka, beste marka berri bat eta bere transformazioa lortzen jakin baitzuen (55-6, 79. minutua). 3 porrot 3 jardunalditan, oso zail jartzen dutenak play-offetarako txartela lortzea, laugarren sailkatua den Sant Cugat 7 puntura dagoelako. Hala ere, amaierara arte borrokatu beharko da sailkapena oso parekatuta egongo delako.