GETXO ERRUGBIAK AZKEN JOKALDIAN GALDU EGIN DU

• Pasek Belenosek abantaila hartu du finalerdietako joaneko partidan.
  • Getxotarrak ia denbora guztian aurretik egon ziren markagailuan baina azken ekintzan asturiarrek entsegu erabakigarria lortu zuten.
  • Mila lagun baino gehiago bildu dira Faduran Getxo Rugby taldea animatzeko

Getxo Rugby taldeko gizonezko seniorrak garaipen erabakigarria lortzeko zorian egon zen, baina azken hasperenean ihes egin zion (20-23). Pasek Belenosek bere indarra erakutsi zuen partida bukatuz, dena egiten saiatu ziren baina nahi zuten garaipena lortu ez zuten etxekoei erasoz. Orain Avilesen jokatuko da itzuliko partida, eta getxotarrek lehen mailara igotzeko azken aukera izango dute.

Partidua Faduran girotutako partida batekin hasi zen, egun onenak bezala mila pertsona baino gehiagorekin talde gualdinegroa animatzen. Horrela, etxeko jokalariak hasieratik nagusitzeko gogoz zelairatu ziren. Bisitariek defentsan eutsi zuten lehen minutuetan, baina laster lortu zituzten aurkako lehen puntuak. Iñigo Viterik jokaldi bikaina egin zuen Pasek Belenosen 22. minutuan. Erdiraketa Ander Calvok egin zuen Getxo Rugby markagailuan goitik jartzeko (7-0, 10. minutua). Asturiarrak, orduan, zutoinetan ostikada bat emanez aldea murriztera joan ziren Bruno Heitek pasatako zigor kolpe baten ondoren (7-3, 15. minutua). Getxok egoera berdinarekin erantzun zuen, Ander Calvok zigor kolpea eman zion eta aldea handitu zuen berriro (10-3, 23. minutua). Une honetan Pasek Belenosek defentsa aurreratu du eta jabetza berdintzen hasi da. Beste zigor kolpe batekin puntuak murrizteko estrategiarekin jarraitu zuten, Bruno Heitek pasata (10-6, 29. minutua). Asturiarrek euren minuturik onenak aprobetxatu zituzten lehen entsegua lortzeko Juan Pablo Abdala hegalak amaitutako jokaldi azkar batean (10-11. minutua 31. minutua). Getxo, ordea, ez zen behera etorri eta erasoan jarraitu zuen entsegu berri baten bila. Hainbat saioren ondoren, Ander Calvok pasatako beste zigor kolpe batekin konformatu behar izan zuen (13-11, 40. minutua). Horrela iritsi zen atsedenaldira partida ireki eta berdinduarekin.

Atsedenaldiaren ostean, Getxo Rugby indartsu zelairatu zen berriro, jabetza izateko eta jokoa eskura izanda nagusitasunak sortzeko gogoz. Etxekoek minutu onak eman zituzten erasoan, eta horrela iritsi zen lehen lerroaren entsegua, Gonzalo Perez palierra kasu honetan. Getxoko erasoko beste fase on bat, Ander Calvoren transformazioarekin (20-11, 53. minutua). Azkenean, etxekoek ezin izan zuten gehiago jokatu aurkariaren zelaian. Pasek Belenosek presioa igo zuen, obalaren jabetza eskuratu eta Getxo Rugbyri etengabe erasotzen hasi zen. Aitaginarrebek dena defendatu zuten, eta bazirudien gai zirela tarteak murriztea eragozteko. Baina Juan Ignacio Fuentes mele erdiak bere taldea partidan bete-betean sartzeko zuloa aurkitu zuen bere entseguarekin (20-16, 66. minutua). Azken zatia erabat nagusi izan zen txuri-urdinen artean, bisitariak Getxoren zelaian iraulita. Hartualdi jarraitua zen. Izan ere, getxotarrek melea izan zuten Pasek Belenosengandik 5 metrora baina ez dute puntu gehiago lortu eta bisitariak entseguaren bila joan ziren. Ez zien zigor kolpe bat merezi, eta ahalegin guztiak egin zituzten horretan. Getxo Rugbyren zoritxarrerako, partidako azken melean izan zen, erabakigarria izan zen azken ekintza. Tomas Dominguez palierraren entsegua eta Bruno Heiten transformazioa (20-23, 80. minutua). Azken hasperenean garaipena Asturiasentzat izan zen, baina Avilesen finalerdietako itzulikoa geratzen da oraindik. Lehia zaila baina ez ezinezkoa Getxo Rugbyren jokoa Faduran ikusita. Ezpatak goian daude.